nieuws

Chiel Jongejan mag club weer openen na schietincident

Café

De Rotterdamse horecaondernemer Chiel Jongejan mag zijn club Saint Tropez tegenover het Stadshuis in Rotterdam weer openen. De uitgaansgelegenheid ging begin mei op slot na een schietincident.

Chiel Jongejan mag club weer openen na schietincident

‘Op last van de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, moest Saint Tropez een half jaar dicht na het schietincident. We zijn in beroep gegaan en ondanks dat ons bezwaar ongegrond is verklaard, heeft de burgemeester toch de termijn van intrekking van de exploitatievergunning teruggebracht van zes naar drie maanden,’ zegt Sfeerhoreca in een verklaring. Sfeerhoreca is het bedrijf van horecaman Chiel Jongejan waarin hij al zijn tien zaken heeft ondergebracht.

Op vrijdag 3 augustus mag het café van Jongejan aan de Coolsingel zijn deuren weer openen. Om het te vieren is de drank tussen 21 en 23 uur van het huis.

Aboutaleb heeft volgens Jongejan rekening gehouden met de Horecanota 2012-2016 die elk moment ingevoerd kan worden. ‘Met deze nota zit Rotterdam dichter op de lijn met het landelijk handhavingsbeleid.’

Reageer op dit artikel