nieuws

Hoge noteringen voor nieuwkomers Terras Top 100

Café

In een zonovergoten Ouddorp vond 2 juli de bekendmaking van de Terras Top 100 plaats. Uiteraard was er veel lof voor de winnaar, Eemlust in Baarn. Maar er was minstens zoveel waardering voor de binnenkomers op de lijst. Hoogste nieuwe notering is voor nummer 8: Beachclub O uit Noordwijk aan Zee.

Hoge noteringen voor nieuwkomers Terras Top 100

Veel nieuwe terrassen op de lijst bleken vaak hoger beoordeeld  dan ze zelf durfden te denken. Zo werd Mirjam Gouda van restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee – uitgeroepen tot Puurste Restaurant van Nederland – aangenaam verrast door nieuw binnen te komen op plek 12. ‘We vinden dat we een goed terras hebben, anders hadden we ons nooit ingeschreven. Daarnaast is het leuk om met een heel team naar perfectie te streven, zeker omdat ons terras is uitgebreid van twintig naar negentig zitplaatsen.’ Gouda geeft aan dat ze eigenlijk al heel tevreden is met een top 100-notering. Dat ze uiteindelijk op nummer 12 eindigde, zorgde dan ook voor een daverende verrassing.

Net als de nummer 1 van vorig jaar, Paal 10, zit Beachclub ’t Gorsje (nieuw op nummer 9) ook in Ouddorp. Manager Michelle Bosmans geeft aan dat ze zich ingeschreven hebben om te testen waar ze staan. ‘We zoeken graag de uitdaging en we willen weten wat we goed of minder goed doen.’ De verwachtingen zijn voorafgaand aan de uitslag niet al te hoog gespannen. Bosmans: ‘We hebben een poule gemaakt op het werk en ik heb op plek 45 gegokt. Maar eigenlijk zijn we al blij met onze plek bij de beste honderd.’ Uiteindelijk blijkt ’t Gorsje op een fraaie negende plek te eindigen. Dit zorgt voor een uitzinnige vreugde, althans als we de tweet mogen geloven direct na de uitslag: Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. 9e op de terrastop100 van Nederland. Ik word gek !!!!!!!!!!!!!!!

Een andere nieuwe binnenkomer was Belgisch Biercafé Olivier in Leiden. Manager Rosemarie Janssen is duidelijk over de reden van deelname: ‘Wij hebben een van de prachtigste terrassen in de regio. Het zou eigenlijk zonde zijn als we niet zouden meedoen.’ Janssen zegt dat Olivier na de inschrijving niet een extra tandje bij heeft gezet om een eventueel jurybezoek te ondervangen. ‘Nee, het moet gewoon altijd goed zijn.’ Tot slot geeft ze aan met een plek in de top vijftig tevreden te zijn. Het werd een mooie vijftiende plek.

Anielka Menner is eigenaar van lunchroom Smaak in het Brabantse Rijen. Zij is tevreden met haar 82e plek als nieuwe binnenkomer. ‘Wij zitten bij een winkelcentrum en ons publiek varieert daarom van kinderen tot bejaarden en alles wat daartussen zit. Voor ons is het een uitdaging om iedereen tevreden naar huis te sturen. Zeker omdat we niet op een standaard ‘mooie’ locatie zitten.’ Sinds de inschrijving heeft Smaak zich wel intensiever beziggehouden met het terrasbeleid, onder meer door trainingen van Lipton Ice Tea en Heineken. En nu? ‘Volgend jaar doen we zeker weer mee en gaan we voor een top 25-notering’, aldus een enthousiaste Menner.
Bekijk hier de gehele ranglijstvan de Terras Top 100 van 2012.

Reageer op dit artikel