nieuws

Amsterdam Dance Event grootste dancefestival ter wereld

Café

Afrojack, Fatboy Slim, Fedde le Grand, Carl Cox en David Guetta (foto). Wereldberoemde dj’s c.q. artiesten. Het zijn maar enkele namen van de honderden die optreden op het Amsterdam Dance Event (ADE). Het programma daarvan is rond. Het ADE blijkt met 75 locaties het grootste dancefestival ter wereld.

Amsterdam Dance Event grootste dancefestival ter wereld

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is dit jaar uitgebreid met een extra dag. Het vindt nu plaats van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober. De groten der aarde op het gebied van elektronische muziek trekken naar de hoofdstad.

Niet alleen voor optredens, maar ook voor onder meer conferenties, exposities, filmvoorstellingen en workshops. Met ruim 800 optredens op 75 locaties verspreid over heel Amsterdam is het festivalprogramma toe aan een record.

800 artiesten

De programmering is met de recente toevoeging van wereldberoemde dj’s en acts als David Guetta (Fr), Chase & Status (GB), 2ManyDjs (Be) en Fedde le Grand (Ne) nét afgerond. Eerder werden onder meer al vastgelegd: Carl Cox (GB), Jeff Mills (VS), Fatboy Slim (GB), Kevin Saunderson (VS) en Armin van Buuren en Afrojack (Ne). In het totaal geven 800 verschillende artiesten acte de presence, verdeeld over 300 diverse evenementen.

Het ADE is daarmee het grootste dancefestival ter wereld. Er worden gedurende de vijf dagen 200.000 bezoekers verwacht, waarvan er zo’n 30.000 uit het buitenland zullen komen. Niet alleen de bars en clubs die events organiseren profiteren hiervan, ook de overige horeca. Hotels en restaurants springen er op in met speciale arrangementen.

Reageer op dit artikel