nieuws

Hilversums uitgaansgebied Groest krijgt camera’s

Café

Het veel geplaagde uitgaansgebied Groest in Hilversum krijgt beveiligingscamera’s. Dat heeft de gemeente Hilversum bepaald. Vanaf 4 oktober registreren camera’s de gebeurtenissen op het horecaplein.

Hilversums uitgaansgebied Groest krijgt camera’s

De laatste maanden is Groest regelmatig in het nieuws vanwege stappers die door jongeren uit Hilversum zonder aanleiding worden aangevallen. Daarbij gaat het meer dan alleen om incidenten, zo blijkt uit de berichtgevingen in de regionale pers.

Enkele weken geleden vroeg de horeca nadrukkelijk om camerabewaking. De gemeenteraad heeft nu ingestemd met het ophangen van vijf camera’s op de Groest en een op het Gooilandplein. Alleen de ChristenUnie en GroenLinks waren tegen.

Reageer op dit artikel