nieuws

Overname APB door Heineken stap dichterbij

Café

Heineken heeft dinsdag een aanzienlijke stap gezet richting de overname van het drankenconcern Asia Pacific Breweries (APB).

Overname APB door Heineken stap dichterbij

De bierbrouwer heeft met de bedrijven ThaiBev en TCC Assets, grootaandeelhouders in Fraser & Neave – het moederbedrijf van APB, afgesproken dat zij op de aandeelhoudersvergadering van F&N op 28 september voor de overname door Heineken stemmen. Dat maakten de partijen dinsdag bekend. In ruil daarvoor belooft Heineken geen bod uit te brengen op de aandelen F&N.

Vorige week leek juist meer onzekerheid te ontstaan voor Heineken, omdat ThaiBev samen met TCC een bod uitbracht op de aandelen van F&N (70 procent) die zij nog niet in bezit hebben. Analisten twijfelden aan de intenties van ThaiBev, die de expansie van Heineken in Azië misschien een halt wilde toeroepen. Nu blijkt uit het akkoord dat ThaiBev uit is op de activiteiten van F&N die overblijven na het afstoten van APB aan Heineken.

Heineken heeft met F&N al eerder een akkoord bereikt over de overname van APB. Aandeelhouders van F&N moeten volgende week nog de transactie goedkeuren. Nu ThaiBev als grootaandeelhouder al het groene licht heeft gegeven, lijken veel belemmeringen voor Heineken van de baan.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel