nieuws

Heineken zwijgt over zaak Jos de Winter

Café

Heineken doet geen nieuwe mededelingen over de zaak die de brouwer heeft aangespannen tegen de Utrechtse horecaondernemer Jos de Winter. Het is niet bekend of beide partijen in gesprek zijn om het conflict onderling op te lossen. Vrijdag oordeelt de rechter.

Heineken zwijgt over zaak Jos de Winter

Heineken doet ‘geen nieuwe mededelingen’ over de zaak Jos de Winter, zegt woordvoerder Hans Sjouke Koopal tegen Misset Horeca. ‘Wij respecteren de afspraak die we gemaakt hebben met Jos de Winter om geen inhoudelijke mededelingen te doen nog steeds,’ vervolgt hij. Op de vraag of de brouwer en Jos de Winter in gesprek zijn met elkaar om het geschil toch onderling op de lossen, wil Koopal niet ingaan.

Donderdag 8 november diende het kort geding waarin Heineken kenbaar maakte af te willen van exploitant Jos de Winter van Nieuwe Dikke Dries in Utrecht. Dit omdat er sprake zou zijn van een betalingsachterstand. Sindsdien betuigen veel mensen hun steun aan Jos de Winter op twitter (#iksteunjos) en op Facebook. Ook wordt Heineken veelvuldig opgeroepen om het conflict buiten de rechtbank om op te lossen met De Winter.

Heineken zei vorige week de commotie ‘absoluut niet leuk’ te vinden. De brouwer vindt het lastig zichzelf te verweren omdat radiostilte over de inhoud van de zaak is afgesproken.

De rechter doet op vrijdag 23 november uitspraak.

Reageer op dit artikel