nieuws

Kort geding: Heineken wil af van Jos de Winter

Café

Heineken eist ontruiming van Nieuwe Dikke Dries, het Utrechtse café dat al jarenlang in de Café Top 100 van Misset Horeca staat. Donderdag 8 november diende een kort geding waarin Heineken kenbaar maakte af te willen van exploitant Jos de Winter. De Winter is naast kroegbaas tevens voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Utrecht.

Kort geding: Heineken wil af van Jos de Winter

Het Algemeen Dagblad meldt dat huurbaas Heineken af wil van de populaire kroegbaas Jos de Winter. De Winter zelf mag niets zeggen over de sitautie. ‘De zaak is onder de rechter, dus ik mag niets zeggen. Wel kan ik melden dat ik me slecht voel’, aldus De Winter vrijdagmiddag tegenover MissetHoreca.nl.

Volgens het Algemeen Dagblad is De Winter een wanbetaler en is Heineken klaar met hem. De Winter laat in dezelfde krant weten dat kritiek van hem op de bierprijs van Heineken hem nu de dag om doet. De rechter doet vrijdag 23 november uitspraak in de zaak.

Remco Glas, sectorvoorzitter Drankverstrekkende Bedrijven van KHN, reageert fel op de berichtgeving rondom café Nieuwe Dikke Dries. ‘Het wordt tijd dat niet alleen Heineken, maar ook die collega maffia brouwers, eens ondernemers helpen in plaats van uit te melken’, laat Glas weten op Twitter.

Reageer op dit artikel