nieuws

Drankenhandel ontmaskert alcoholfabels

Café

De drankenhandel lanceert het Drinkwijzer Model om meer inzicht te geven in de effecten van alcohol. Drinkwijzer ontmaskert daarnaast de vijf grootste misverstanden over alcohol. Doel is verantwoord alcoholgebruik.

Drankenhandel ontmaskert alcoholfabels

‘Het grootste deel van de Nederlanders denkt goed op de hoogte te zijn van feiten en fabels rondom de effecten van alcohol, maar blijkt dat in de praktijk niet te zijn. Veel fabels worden nog steeds voor waar aangenomen,’ aldus Drinkwijzer. Drinkwijzer is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse importeurs en Producenten van Gedistilleerde Dranken.

Om meer inzicht te geven in de échte effecten van alcohol lanceert Drinkwijzer het Drinkwijzer Model. In het model staan de belangrijkste factoren centraal die van invloed zijn bij alcoholconsumptie en wordt duidelijk gemaakt wat hun samenhang is. Postuur, geslacht, volle of lege maag, wel of geen water erbij, hoeveelheid drank en het tijdsbestek waarbinnen gedronken wordt spelen een rol.

Het Drinkwijzer Model is tevens onderdeel van de vernieuwde Drinkwijzer-app die mensen bewuster moet maken van hun drinkgedrag, om zo te komen tot verantwoord alcoholgebruik.

De top vijf fabels

● Van alcohol word je dik. (78 procent)
● Het effect van alcohol is groter als je alles door elkaar drinkt. (74 procent)
● Een glas bier bevat evenveel calorieën als twee bruine boterhammen met kaas. (69 procent)
● Als je door een rietje drinkt word je sneller dronken. (66 procent)
● Door veel te bewegen en te zweten breekt je lichaam de alcohol sneller af. (49 procent)

Reageer op dit artikel