nieuws

Horeca-aanbod Maastricht mist diversiteit

Café

Maastricht heeft een diverser horeca-aanbod nodig. Die conclusie trekken de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en het stadsbestuur. Jongeren, studenten en senioren vinden er onvoldoende van hun gading.

Horeca-aanbod Maastricht mist diversiteit

De Maastrichtse horeca is toonaangevend in Nederland, maar het aanbod moet diverser, zo schrijft Dagblad De Limburger. Het is de conclusie die het stadsbestuur en de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) trekken op basis van een evaluatie van het horecabeleid over de periode 2008-2012.

Meer kwaliteit nodig

‘Jongeren, studenten én senioren vinden er nu onvoldoende van hun gading, waardoor ze moeilijker kunnen aarden in de stad met als risico dat ze naar elders vertrekken’, aldus het artikel. KHN en het stadsbestuur bekijken welke aanpassingen nodig zijn om de kwaliteit verder op te krikken.

Bruine café domineert

In het huidige aanbod domineert het bruine (eet)café, volgens De Limburger ‘als een veilige formule gezien door brouwerijen’, die vaak eigenaren zijn van die kroegen. Experimenten met bijvoorbeeld loungeconcepten bleken geen lang leven beschoren.

Gericht horecabeleid kan volgens beide partijen onderdeel zijn van de motievenmix van mensen om zich al dan niet in Maastricht te vestigen. Dan moet er iets gebeuren aan het wat eenzijdige aanbod van nu, aldus het artikel.

Reageer op dit artikel