InBev vraagt faillissement Plassania aan

InBev vraagt faillissement Plassania aan

InBev heeft het faillissement aangevraagd van Plassania Beheer, het bedrijf van wijlen Sjoerd Kooistra. Volgens InBev is een faillissement het beste voor alle schuldeisers.

De faillissementsaanvraag wordt bevestigd door zowel Bert Loorbach van Plassania Beheer en Ronald Panis van InBev. De aanvraag is twee weken geleden ingediend bij de rechtbank in Amsterdam.

‘De aanvraag geldt voor de gehele beheermaatschappij. Wij denken dat Plassania niet meer levensvatbaar is en dat een faillissement het beste is voor alle schuldeisers. Wanneer de rechtbank uitspraak doet over de aanvraag, is niet bekend’, aldus Panis.

Panis laat weten dat er geen conflict is met Heineken. ‘Op Quotenet staat dat wij in gevecht zijn met Heineken, maar dat is niet waar. Het is de interpretatie van de woorden van advocaat Oscar Hammerstein door Quotenet’.

Eerder vandaag liet Loorbach, die met Grietje van der Veen de directie vormt van Plassania Beheer, weten dat er een aanvraag van surseance wordt ingediend. Loorbach hoopt met behulp van een bewindvoerder zo beter te kunnen werken aan het oplossen van problemen. Loorbach stelt dat de zaak uiterst complex is en dat het concern in een grote crisis verkeert.