nieuws

Vrijgesproken rookcafé voor rechter

Café

De begin deze maand vrijgesproken uitbaters van café Victoria in Breda wegens overtreding van het rookverbod moeten dinsdag voor het hoger beroep verschijnen bij het gerechtshof. Vanwege het maatschappelijke belang behandelt het hof in Den Bosch de appelzaak met voorrang.

Vrijgesproken rookcafé voor rechter

In een principieel vonnis sprak de rechtbank in Breda het café op 3 april vrij. De rechter oordeelde dat het rookverbod horecaondernemers met en zonder personeel ongelijk behandelt. Ook stelt de rechtbank dat eenmanszaken onevenredig hard worden getroffen. Justitie ging in hoger beroep tegen de uitspraak.

Advocaat Jaap Tempelman van rookcafé Victoria schat de kansen op een goed resultaat voor zijn cliënt hoog in. Op HierMagHetWel.nl laat hij weten dat er ‘veel kans is om het OM nogmaals de oren te wassen’.

In februari bestrafte de rechtbank in Groningen de eigenaren van Groningse café De Kachel wel voor het overtreden van het rookverbod. Zij kregen een boete van 1200 euro. Het hoger beroep in die zaak dient eind mei.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels