nieuws

Cafés mogen niet stunten met bier, supers wel

Café

In Eindhoven mogen cafés niet stunten met de prijzen van bier, maar supermarkten wel. De gemeenteraad van de stad heeft een plan om supermarkten te verbieden hoge kortingen te geven op bier afgekeurd. Wel willen ze happy hours in de horeca aan banden leggen.

Cafés mogen niet stunten met bier, supers wel

Een meerderheid van de gemeenteraad in Eindhoven denkt dat het geen zin heeft om het stunten met bierprijzen in de supermarkt te verbieden. De raad keert zich met deze uitspraak tegen de wens van het college van B&W, schrijft het Eindhovens Dagblad.

De politiek kan zich wel vinden in de aanpak van happy hours in de horeca. Al is een aantal partijen nog wel sceptisch of horecaondernemers zich ook aan die regels gaan houden. In januari dit jaar is de nieuwe Drank- en Horecawet ingegaan waarin die meer handhaving en bevoegdheden bij gemeentes neer legt.

Wethouder Lenie Scholten van Einhoven lanceerde recentelijk het plan om diepe kortingsacties met bier door supermarkten te verbieden. Dit om alcoholmisbruik door jongeren tegen te gaan. Uit cijfers blijkt dat het aantal comazuipers dat bij de Eindhovense ziekenhuizen binnenkomt, de afgelopen jaren meer dan verdrievoudigd is.

Reageer op dit artikel