nieuws

KHN lanceert website tegen hoge huurprijzen

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) komt in het geweer tegen de in de ogen van de brancheorganisatie ‘te hoge huurprijzen voor ondernemers’. In samenwerking met Van As Advocaten en AWHoreca Makelaars is maandag 7 januari op de Horecava Huurprijsverlaging.nu gelanceerd, een website waarop ondernemers hun huurprijs kunnen checken.

KHN lanceert website tegen hoge huurprijzen

Veel horecaondernemers worden al jaren geconfronteerd met hoge huurprijzen die steeds zwaarder drukken op het – als gevolg van de crisis – toch al teruglopende bedrijfsresultaat, aldus KHN over het initiatief Huurprijsverlaging.nu.

Procedure bij de rechter

Via de website kunnen leden van KHN voor 95 euro controleren of zij te veel betalen. De brancheorganisatie daarover: ‘Blijkt dat zij te veel betalen, dan zal in overleg met de verhuurder of – wanneer nodig – via een procedure bij de rechter de huur worden verlaagd.’

Huurprijsverlaging.nu is tot stand gekomen in samenwerking met Van As Advocaten en AWHoreca Makelaars. KHN heeft ook al de bierkortingsindicator, een soortgelijk initiatief dat inzicht geeft in de bierprijs.

Reageer op dit artikel