nieuws

Burgemeester wil geen korting op bier

Café

De burgemeester van Horst aan de Maas heeft de eigenaar van café De Lange Horst in Horst op de vingers getikt. De kroegeigenaar gaf vrijdagavond één euro korting op elk glas alcohol dat hij schonk. Hij deed dat van half elf ’s avonds tot half vier ’s nachts.

Burgemeester wil geen korting op bier

Burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas was niet blij met de actie maar heeft hem ook niet verboden. Van Rooij zegt tegen de regionale omroep L1 dat hij zich al jaren zorgen maakt over het alcoholgebruik onder jongeren in zijn gemeente, Horst aan de Maas. De eigenaar van het cafe heeft zijn actie gewoon doorgezet, zo meldt L1.

Gemeenten hebben sinds de invoering van de nieuwe Drank- en Horecawet op 1 januari 2013 de bevoegdheid om verorderingen te maken die kortingsacties als happy hours verbieden als er kortingen worden gegeven die verder gaan dan maximaal 60 procent van de reguliere verkoopprijs.

Reageer op dit artikel