nieuws

‘DE Café Rotterdam geen schoenendoos

Café

‘Wil je mensen laten genieten van koffie, dan moet je ze daarvoor de faciliteiten bieden en dat doen we op deze plek.’ Stefan Swart van DE Café & CoffeeCompany was woensdag 20 februari een trotse directeur tijdens de opening van het 350 vierkante meter grootte Nationale-Nederlanden Douwe Egberts Café op het Stationsplein in Rotterdam.

‘DE Café Rotterdam geen schoenendoos

‘Een prachtig pand op een prachtige locatie, waar veel mensen passeren en die veel ruimte heeft’, zo vat directeur Stefan Swart van DE Café & CoffeeCompany het Nationale-Nederlanden Douwe Egberts Café in Rotterdam samen.

Woensdag 20 februari opende de nieuwste aanwinst op de begane grond van het statige kantoor van Nationale-Nederlanden op het Stationsplein in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb verrichte de officiële handelingen.

Koffie

Swart over de samenwerking tussen ‘twee oer-Hollandse bedrijven’: ‘Als je vanuit Nationale-Nederlanden iets wilt doen voor de bevolking, dan is koffie een logische keuze omdat het de hele dag wordt gewaardeerd als drank.’ ‘En de keuze voor Douwe Egberts vloeit daaruit weer voort als logische keuze’, aldus Swart. ‘Het merk heeft een lange historie en bekendheid en wordt gewaardeerd. Samen hebben we dit mooi ingevuld.’

Laptops en internet

Het nieuwe café heeft een oppervlakte van liefst 350 vierkante meter en is daardoor ‘uniek’ in zijn soort. Swart: ‘Normaal gesproken heb je in de stad de beschikking over een schoenendoos.’

‘Wil je mensen laten genieten van koffie, dan moet je ze een mooie zitplek bieden. Wij hebben hier bovendien vergaderaccommodatie, stroomaansluitingen voor laptops en gratis internet. En zo vlak bij het centrum en de vervoersstromen, daar maken we onze klant heel gelukkig mee.’

Wijn en whisky

De directeur is vol vertouwen over de toekomst. ‘Het gebruik van het openbaar vervoer gaat groeien en daardoor komen er meer wachtmomenten. Onze eerste ambities zijn een goede sfeer en excellente koffie. Lukt dit, dan komt de omzet vanzelf.’

Swart en Douwe Egberts constateren een toenemende behoefte aan betere koffie. ‘Dat is een beweging waar wij met onze cafés volop inzitten. Wij zien de toekomst van koffie en thee in de lijn van wat met whisky en wijn is gebeurd.’

Bekijk hier foto’s van deze nieuwe koffielocatie

Reageer op dit artikel