nieuws

Grand-café De Rechter verwoest door brand

Café

In Steenwijk heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed in het monumentale horecapand De Rechter. De brand ontstond rond 11.00 uur in de keuken van het horecabedrijf. Rond 17.00 uur ’s middags werd het sein brandmeester gegeven.

Grand-café De Rechter verwoest door brand

De brand is waarschijnlijk ontstaan in een frituurpan in de keuken van het pand. Het Grand Café De Rechter van Steenwijk is gevestigd in het oude kantongerecht aan de Markt in Steenwijk. Eigenaar Henk Smit is ook eigenaar van restaurant Flater in Ommen.

Even voor 5 uur ’s middags was de brand, die rond kwart over 11 begon, geblust, zo meldde een politiewoordvoerder. Er vielen geen gewonden bij de brand. Wel moesten bewoners ramen en deuren gesloten houden in verband met de forse rookontwikkeling.

Door de brand was er in een deel van de historische binnenstad geen stroom. Een elektriciteitsmaatschappij is nu bezig om de stroom op de meeste plekken opnieuw aan te sluiten. Dat wordt bemoeilijkt doordat de transformators, bestemd voor een deel van de binnenstad, zich in het horecapand bevinden.

De foto bij dit artikel werd op Facebook geplaatst met de opmerking: ‘Steenwijk huilt’.

Reageer op dit artikel