nieuws

Zwols café stopt vanwege hoge huur

Café

Eetcafé De Casteleyn in Zwolle sluit de deuren. Eigenaar Zoran Gavrilovic heeft daartoe besloten vanwege de hoge huur en het feit dat hij geen terras mag exploiteren. De ondernemer wil graag doorgaan op een nieuwe locatie.

Zwols café stopt vanwege hoge huur

Eigenaar Zoran Gavrilovic van De Casteleyn stopt per september met de werkzaamheden in het café aan de Kamperstraat, zo schrijft De Stentor op de website. De ondernemer is niet van plan helemaal te stoppen, hij wil graag door op een nieuwe locatie.

Die nieuwe plek is er nog niet. Gavrilovic zegt in het artikel wat pandjes op het oog te hebben, maar dat alles zich nog bevindt in de beginfase.

Geen terras

Het besluit om te stoppen op zijn huidige locatie is ingegeven door ‘de hoge huur en het definitieve nee van de gemeente Zwolle op het verzoek van horecaondernemers uit de straat om er een terras te krijgen’.

Bovendien verwacht de ondernemer dat in de toekomst minder passanten zijn café passeren, vanwege de komst van een nieuwe brug: de Rodetorenbrug. Gavrilovic heeft volgens De Stentor de huur opgezegd en gaat zich nu oriënteren op de toekomst.

Reageer op dit artikel