nieuws

Bierfestival Groningen op 12 en 13 april

Café

De Martinikerk in Groningen is op 12 en 13 april decor voor de derde editie van het Bierfestival in Groningen. Op het festival worden meer dan 125 bieren van de tap geschonken en zijn er diverse wedstrijden.

Bierfestival Groningen op 12 en 13 april

Een van de wedstrijden van het Bierfestival Groningen is die om de beste bier- spijscombinatie. Daarnaast wordt ook de Beste Lentebok van Nederland gekozen en strijden amateur-brouwers om wie het beste Weizenbier maakt. Deze wedstrijd wordt gejureerd door verschillende bierexperts. Het bier van de winnaar wordt op Texel commercieel gebrouwen en zal in de maand augustus verkrijgbaar zijn in alle ABT-cafés van Nederland. Het publiek kiest ook een eigen beste Weizenbier.

Naast wedstrijden en proeverijen zijn er ook masterclasses tijdens het derde Bierfestival. Giovanni Campari van Birrificio Del Ducato (I) zal op vrijdagavond een workshop verzorgen. De Engelse auteur en bier- en spijskenner Melissa Cole geeft een masterclass op vrijdag- en zaterdagavond. Verder zullen er masterclasses gegeven worden door Toon van de Broek (NL), Des de Moor (Eng), Susanne Hecht (D) en Peter van der Arend (NL).

Reageer op dit artikel