nieuws

Oud-wethouder opent eetcafé in Apeldoorn

Café

Na een periode als wethouder is de zestigjarige Apeldoorner Jaap Wortman begonnen aan een leven als horecaondernemer. In zijn woonplaats opende hij woensdag 7 maart zijn eetcafé Gasterij Leienplein 10.

Oud-wethouder opent eetcafé in Apeldoorn

Een wethouder die caféhouder wordt. Een bijzondere move, zo schrijft De Stentor op de website. Gasterij Leienplein 10 is volgens het artikel ‘een gezellig eetcafé aan een van de drie uitgaanspleinen van Apeldoorn’.

Café was droom

De zestigjarige Wortman was van 2002 tot 2006 wethouder voor economische zaken, recreatie en toerisme, en facilitaire zaken in Apeldoorn. Daarvoor was hij sinds de jaren negentig actief als Raadslid voor de VVD, Gemeentebelangen en Leefbaar Apeldoorn.

De opening van Gasterij Leienplein 10 betekent de vervulling van een droom. Aan De Stentor laat Wortman weten dat hij altijd wel een café wilde hebben. Het is een eetcafé geworden, waar een hoofdmenu kan worden gegeten voor 17,50 euro.

Horecagroothandel

Volledig branchevreemd is de voormalig wethouder niet. De Stentor schrijft dat Wortman in het verleden een horecagroothandel had en met een compagnon een sociëteit runde. Het eetcafé is al open, maar de officiële plechtigheden vinden plaats op zondag 14 april. Dat is de dag dat hij 61 wordt.

Foto: website Gasterij Leienplein 10

Reageer op dit artikel