nieuws

Proef met vrije openingstijden in Apeldoorn

Café

Apeldoorn start een proef met vrije openingstijden. Cafés in de binnenstad mogen gedurende die periode zelf bepalen wanneer ze de deuren sluiten. Wanneer de proef van start gaat, is nog niet bekend.

Proef met vrije openingstijden in Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn wil ontdekken wat de voor- en nadelen zijn van vrije openingstijden, zo schrijft De Stentor op de website. Daarom mogen cafés in het centrum een periode zelf bepalen tot hoe laat ze openblijven.

In het artikel wordt gemeld dat het voorstel voor de proef met de vrije openingstijden op de politieke agenda was gezet door een 22-jarige student. ‘Binnen veertig minuten leidde zijn voorzet tot een concrete uitkomst, terwijl de discussie al jaren sluimert.’

Een meerderheid in de gemeenteraad vond elkaar in het voorstel. Onduidelijk is nog wanneer met de proef wordt gestart.

Reageer op dit artikel