nieuws

Drankenconcern Diageo haalt hogere omzet

Café

Het Britse drankenconcern Diageo heeft in de eerste negen maanden van zijn gebroken boekjaar 6 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft het bedrijf, bekend van onder meer Johnnie Walker, Smirnoff, Baileys en Guinness, donderdag 18 april gemeld.

Drankenconcern Diageo haalt hogere omzet

De meeste omzetgroei (14 procent) haalde de wereldwijde marktleider op het gebied van sterke drank in Latijns-Amerika. In Europa gingen de zaken aanmerkelijk slechter met een daling van de inkomsten op vergelijkbare basis met 4 procent.

Rémy Cointreau

De Franse concurrent Rémy Cointreau kwam eveneens met omzetcijfers. Dat bedrijf zag de inkomsten in de twaalf maanden tot en met maart met meer dan 16 procent toenemen tot €1,2 miljard. Ruim de helft van die groei werd op eigen kracht behaald.

Azië en Amerika waren de belangrijkste groeimarkten voor de maker van onder meer Rémy Martin-cognac en de likeuren Cointreau en Passoa. De verkopen namen daar met dubbele cijfers toe. Ondanks de economische tegenwind in veel landen, droeg ook Europa bij aan de omzetgroei.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel