nieuws

Hilversumse horeca moet betalen voor veiligheidsmaatregelen

Café

Horecaondernemers in het door geweld geplaagde uitgaansgebied in Hilversum moeten meebetalen aan veiligheidmaatregelen. Wie niet betaalt, loopt het risico dat hun bedrijf uren eerder de deuren moet sluiten.

Hilversumse horeca moet betalen voor veiligheidsmaatregelen

Dat heeft de gemeente Hilversum bepaald, meldt Gooieneemlander.nl. De horeca moet dertigduizend euro per jaar betalen voor extra veiligheidsmaatregelen. De helft van dit bedrag is een bijdrage in de kosten voor het inhuren van particuliere toezichthouders.

De andere helft van het bedrag gaat naar de werkgroep ‘Veilig uitgaan’. Deze werkgroep moet allerlei activiteiten ontplooien om het uitgaan in Hilversum veiliger te maken. Hieronder vallen onder andere positieve pr  en nieuwe bebording in het centrum.

Burgemeester Broertjes van Hilversum wil ook drughonden inzetten. Verder denkt hij aan een verplichte alcoholtest onder stappers. Hiervoor wil hij nog advies hebben van de Hilversumse politiek. Een en ander moet opgenomen worden in de nota ‘Veilig uitgaan’.

Hilversum kwam het afgelopen jaar diverse malen negatief in het nieuws vanwege geweldsdelicten in het uitgaansgebied. In oktober besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan uitgaansgeweld, nadat twee jongens in september slachtoffer werden van zinloos geweld. Door de golf aan uitgaansgeweld plaatste de gemeente op verzoek van de horeca al camera’s in het uitgaansgebied.

Reageer op dit artikel