nieuws

Horeca Rembrandtplein hekelt nieuw beleid

Café

Ondernemers op het Rembrandtplein in Amsterdam hebben het aan de stok met stadsdeel Centrum. Ze zijn woedend en verbijsterd vanwege het strenge handhavingsbeleid, zo schrijft Metro op de website. Sinds vorige maand wordt streng(er) gecontroleerd op zogenaamde illegale buitenaankleding.

Horeca Rembrandtplein hekelt nieuw beleid

Horeondernemers op het Amsterdamse Rembrandtplein zijn woedend op het nieuwe beleid van stadsdeel Centrum, aldus Metronieuws.nl. Sinds vorige maand wordt strenger gecontroleerd op zogenaamde illegale buitenaankleding van cafés en restaurants.

Terrassen, rokerspalen en vuurkorven waarvoor geen vergunning is aangevraagd moeten direct worden verwijderd, nadat ze jarenlang gedoogd zijn, aldus het artikel. Doen de ondernemers dat niet, dan riskeren ze hoge boetes.

Metronieuws citeert een ondernemer, die de controles en boetes ‘buitenproportioneel’ noemt.

In het artikel komt ook stadsdeel Centrum aan het woord. Volgens een woordvoerder is het beleid hard nodig en is een lijst opgesteld met ondernemers die de regels overtreden.

Reageer op dit artikel