nieuws

Starbucks op Bloemenmarkt in Amsterdam open

Café

Starbucks opent woensdag 24 april de deuren van zijn nieuwe vestiging aan de Singel 480, midden op de eeuwenoude Bloemenmarkt in het centrum van Amsterdam. Het interieur weerspiegelt het karakter van de Bloemenmarkt en brengt een ode aan de grachtengordel, zo laat de koffiegigant weten.

Starbucks op Bloemenmarkt in Amsterdam open

Het gaat om de vierde bedrijfeigen vestiging van Starbucks in het centrum van Amsterdam. Deze Starbucks is de eerste in Amsterdam die gebouwd is onder leiding van Ad de Hond, vice president Design Starbucks EMEA.

‘Voor deze vestiging heb ik me laten inspireren door Nederlands design en architectuur en de lokale identiteit van de Bloemenmarkt. Deze stamt uit 1862 en zit op een van de oudste grachten van Amsterdam’, aldus Ad de Hond.

Het pronkstuk van de vestiging is de groene marmeren toonbank, die refereert aan de grandeur van huizen aan de grachtengordel uit de Gouden Eeuw. De vestiging ademt het gevoel van een bloemenwinkel door de muurschildering van een koffieplant en de grote collectie vintage vazen gevuld met bloemen.

Sinds 2007 heeft Starbucks in Nederland dertig vestigingen geopend waaronder zesentwintig vestingen met license partners op Schiphol, NS Stations en langs de Nederlandse snelwegen.

Reageer op dit artikel