nieuws

StiBON bieropleidingen breidt uit

Café

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) start dit najaar met bieropleidingen in vier opleidingsplaatsen. Nieuw zijn de opleidingen in Nijmegen en Breda. In Amsterdam en Gulpen is StiBON al actief.

StiBON bieropleidingen breidt uit

Deze ‘bierambassadeurs opleidingen’, zoals StiBON ze zelf noemt, lopen van september tot december 2013 zes keer op maandagavond. Als uitzondering begint de opleiding in Gulpen op 18 november, en duurt drie aaneengesloten dagen.

Tijdens de opleiding Algemene Bierkennis leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Daarbij komen de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod. In een brouwerij leren deelnemers meer over het brouwproces en het vergistingsproces. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving.

De opleiding sluit af met een les over bier en spijscombinaties. De opleiding is bedoeld voor mensen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. De opleiding is ook geschikt voor mensen die een hobbymatige interesse in bier hebben. Aanmelden kan via de website www.stibon.nl.

StiBON is opgericht in 2009 om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd. Inmiddels hebben meer dan honderd kasteleins, slijters en bierliefhebbers de opleiding op niveau 1 afgerond.

De aansluitende opleiding op niveau 2 biedt verdere verdieping en toegepaste kennis en vaardigheden. In 2011 ontving StiBON de Gouden Pint voor het beste bierinitiatief in Nederland.

Reageer op dit artikel