nieuws

‘Jeugd heeft verhoging alcoholleeftijd nodig

Café

De Eerste Kamer heeft in juni ingestemd met het wetsvoorstel om de leeftijd voor de verkoop van zwak alcoholische drank te verhogen van 16 naar 18 jaar. De wet gaat op 1 januari 2014 in. Wij vroegen ondernemers of de jeugd dit nodig heeft. De meningen liggen dicht bij elkaar.

‘Jeugd heeft verhoging alcoholleeftijd nodig

‘Verhoging van de alcoholleeftijd heeft de Nederlandse jeugd hard nodig.’ Op deze vraag zegt  55 procent ja. Nee zegt 45 procent van de mensen die gereageerd hebben op de stelling op MissetHoreca.nl.

Gerealteerd aan het verhogen van de alcoholleeftijd worden gemeenten verplicht om eens in de vier jaar een preventie- en handhavingsplan te maken op alcoholbeleid. De overheid probeert al jaren om overmatig drankgebruik bij de jeugd terug te dringen.

Op de stelling zijn 75 stemmen uitgebracht. De stelling die nu loopt gaat over terrasergernissen van ondernemers. Loop je je het vuur uit de sloffen, gaan je gasten het hele terras verbouwen. Of parkeren gasten hun fiets echt op het terras, midden in jouw wijk. Of ergere je je het meest aan gasten die met hun vingers knippen? Geef je mening op de stelling op onze homepage, www.missethoreca.nl.

Reageer op dit artikel