nieuws

Starbucks opent eerste eigen vestiging in Utrecht

Café

Starbucks heeft in Utrecht dinsdag 2 juli de eerste volledig eigen vestiging buiten Amsterdam geopend. Locatie is de Hollandse Toren, vlakbij het Vredenburg in het centrum van de stad. De vestiging telt 148 vierkante meters en heeft 59 zitplaatsen.

Starbucks opent eerste eigen vestiging in Utrecht

De nieuwe Starbucks-locatie in Utrecht, de eerste volledig eigen vestiging buiten Amsterdam, past binnen het zogeheten ‘third place’-concept van de koffiegigant.

Vredenburg

‘Dat is onze benaming voor de gelegenheden waar onze klanten samenkomen buiten hun woon- of werkomgeving’, aldus Frank Wubben, vice president Continental Europe retail stores & operations services.

Het adres van eerste eigen vestiging in de Domstad is Hollandse Toren 97, nabij het Vredenburg in het centrum. De oppervlakte telt 148 vierkante meters en heeft 59 zitplaatsen. Bovendien beschikt het over een terras met 24 stoelen.

Amsterdam

Sinds 2007 opende Starbucks in Nederland 33 vestigingen, waaronder 28 met license partners op luchthaven Schiphol, NS-stations en langs de Nederlandse snelwegen. De locatie in Utrecht is de vijfde eigen vestiging en de eerste buiten Amsterdam.

Reageer op dit artikel