nieuws

Heineken: ‘Investeerders Jos de Winter wilden pand losweken

Café

Philip de Ridder zet vraagtekens bij de motieven van de investeerders die Jos de Winter, eigenaar van het Utrechtse café Nieuwe Dikke Dries, tijdens het juridisch conflict met de brouwer steunden. Dat zegt de algemeen directeur Nederland van Heineken in de Misset Horeca van vrijdag 9 augustus.

Heineken: ‘Investeerders Jos de Winter wilden pand losweken

‘Ik heb sterk het vermoeden dat de doelstelling van de mensen die Jos de Winter adviseerde tijdens het proces,  een hele andere was dan hij zelf wist.’ Volgens De Ridder stonden de betreffende investeerders niet alleen achter De Winter om hem te steunen. ‘Er zaten een paar investeerders achter die het pand wilde losweken bij de brouwer.’

Inmiddels hebben brouwer en ondernemer geschikt en doen ze ook weer zaken. De Ridder: ‘Wij zijn weer on speaking terms met Jos de Winter, dat moest ook. En ja, de verhoudingen zijn zakelijk, maar wat is daar mis mee anno 2013?’

Jos de Winter kwam afgelopen jaar in het nieuws vanwege een conflict met Heineken. Dit resulteerde in een rechtszaak. Inmiddels hebben Heineken en De Winter afspraken gemaakt voor een nieuw contract.

In Misset Horeca 16 gaat de Heineken-topman verder uitgebreid in op de huidige stand van zaken op de biermarkt, de accijnsverhoging en de verstoorde relatie met branchevereniging KHN.

Reageer op dit artikel