nieuws

Maat vol in Rotterdam, tijd voor verzet

Café

Na de sluiting van poppodium en disco Corso aan de Kruiskade is de maat vol voor ondernemers met een uitgaansgelegenheid in Rotterdam. In het AD/Rotterdams Dagblad roept Ted Langebach, voormalig eigenaar van poppodium Watt, op tot verzet.

Maat vol in Rotterdam, tijd voor verzet

Voor uitgaansminnend Rotterdam is de maat vol, zo meldt het AD/Rotterdams Dagblad. Na de zoveelste sluiting van een populaire horecagelegenheid vanwege geluidsoverlast, is het tijd voor actie. Volgens Langebach ‘zijn we de stad kapot aan het maken en moet de politiek dit stoppen’.

Geluidsnormen

De eigenaar van poppodium en disco Corso aan de Kruiskade besloot vorige week de zaak te sluiten, omdat hij niet voldeed aan de geluidsnormen.

AD/Rotterdams Dagblad schrijft dat Watt, waarvan Langebach eigenaar was, in 2010 hetzelfde overkwam en dat Plan C aan de Oude Haven moest stoppen omdat het niet meer kon voldoen aan de isolatieplicht.

Amsterdam

Daarnaast zijn er volgens het artikel ook nog tal van podia in de stad gesloten zijn omdat ze het financieel niet kunnen bolwerken. Langebach wijst op de economische gevolgen.

Hij stelt dat veel Rotterdammers nu ieder weekeinde hun geld uitgeven in Amsterdam, omdat daar wel festivals en concertzalen zijn.

Langebach zegt in het artikel dat de politiek ‘echt moet opstaan, want deze stad wordt kapot gemaakt’.

Reageer op dit artikel