nieuws

Meneer De Ridder maakt van ons een debielenclubje

Café

Meneer De Ridder maakt van ons een debielenclubje.’ Dat zegt Jos de Winter van café De Nieuwe Dikke Dries in Utrecht in reactie op een opmerking van Philip de Ridder. De Heineken-topman plaatste in een exclusief interview met Misset Horeca vraagtekens bij de motieven van de investeerders van De Winter.

Meneer De Ridder maakt van ons een debielenclubje

De Ridder stelde dat hij sterk het vermoeden had dat de doelstelling van de mensen die De Winter adviseerde tijdens het proces een hele andere was dan De Winter zelf wist. ‘Er zaten een paar investeerders achter die het pand wilde losweken bij de brouwer’, aldus De Ridder.

De Winter doet de suggestie van De Ridder af als kolder. ‘Meneer De Ridder maakt van ons een debielenclubje. Investeerders van ons café zijn vrienden van ons. Wij zijn bezig met het herstellen van de relatie met Heineken. Ik had deze reactie niet verwacht en weet ook niet wat zijn beweegredenen zijn’, aldus De Winter donderdag na het verschijnen van het interview.

De Utrechtse kroegbaas, die met zijn bedrijf op nummer 47 staat in de Café Top 100, wil graag om de tafel met De Ridder. ‘Ik wil graag in gesprek met meneer De Ridder. Maar telkens als ik bel krijg ik van Heineken te horen “die krijg je niet te spreken”.’, aldus De Winter.

Reageer op dit artikel