nieuws

Ondernemers Breda zijn zakkenrollers op terras zat

Café

Ondernemers in Breda hebben het gehad met de zakkenrollers in het centrum van de stad. Volgens hen fungeren de terrassen van hun bedrijven in toenemende mate als jachtterrein. De zakkenrollers lijken een voorliefde te hebben voor smartphones.

Ondernemers Breda zijn zakkenrollers op terras zat

Met name bendes uit Oost-Europese landen zouden Bredase terrassen steeds vaker uitkiezen als jachtterrein, zo schrijft Breda Vandaag. De horecaondernemers in het centrum zijn de zakkenrollers meer dan zat en de politie zegt het probleem te kennen en roept mensen op alert te blijven.

Breda Vandaag meldt dat de zakkenrollers een voorliefde lijken te hebben voor smartphones. In het artikel wordt verwezen naar de Facebook-pagina van Café de Bruine Pij, waarop de werkwijze wordt beschreven.

Daaruit blijkt dat de zakkenrollers werken in groepen van minimaal twee personen en dat vooral damestasjes het doelwit zijn. Door middel van een druk praatje of zelfs een gezellig dansje zou het slachtoffer worden afgeleid.

Reageer op dit artikel