nieuws

VVD-raadslid ziet horeca als middel tegen leegstand

Café

In gebieden in Amsterdam waar veel leegstand is, moet het mogelijk zijn om zonder exploitatie- en terrasvergunning een horecabedrijf te starten. Dat wil het Amsterdamse VVD-gemeenteraadslid Marja Ruigrok.

VVD-raadslid ziet horeca als middel tegen leegstand

Ruigrok heeft hiervoor een plan opgesteld, genaamd ‘Vrij ondernemen in freezone horeca’, en heeft dit vandaag naar de raad gestuurd, zo meldt De Telegraaf.

In het plan staat dat naast het afschaffen van de exploitatie- en terrasvergunning verder soepel moet worden omgegaan met bestemmingen van panden en dat het toestaan moet worden om ‘pop-up’-horeca te starten.

Volgens Ruigrok werken strikte bestemmingsplannen belemmerend voor ondernemers. Ze stelt dat het toestaan van tijdelijke horeca in leegstaande panden onnodige leegstand voorkomt of beperkt en dat het positief bijdraagt aan de levendigheid van een buurt.

Reageer op dit artikel