nieuws

Geniet&Geef-bier: 55.000 euro voor KiKa

Café

De initiatiefnemers achter de actie ‘Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel’, hebben donderdag 5 september een cheque van ruim €55.000 overhandigd aan de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Geniet&Geef-bier: 55.000 euro voor KiKa

Geef & Geniet is een idee van Bier&Co, in samenwerking met een jaarlijks wisselende brouwer. Voor de editie van 2013 is dat Lindeboom uit het Limburgse Neer, dat eenmalig het bier Lindeboom Spelt heeft gebrouwd.

Eerste vat aanslaan

Het bier is vanaf vandaag verkrijgbaar in 161 Nederlandse cafés. De officiële aftrap was donderdag om 18.00 uur in café De Zotte in Amsterdam, dat het eerste vat mocht aanslaan.

Aansluitend deden alle deelnemende ondernemingen hetzelfde en dat leverde een (eerste) bedrag op van meer dan een halve ton.

Nederlandse horeca

Zolang kinderen overlijden aan kanker, wordt jaarlijks op de eerste donderdag van september een exclusief bier van een steeds wisselende brouwer in de Nederlandse horeca worden verkocht. De hoeveelheid bier wordt bepaald door het genezingspercentage: dit jaar 76 procent.

In januari wordt bekendgemaakt welke brouwer in 2014 het speciale Geniet&Geef-bier mag gaan brouwen.

Reageer op dit artikel