nieuws

Meerderheid blijft schenken aan aangeschoten gast

Café

Een meerderheid van de horecaondernemers blijft schenken aan aangeschoten gasten. Dit blijkt uit de stelling op de homepage van Missethoreca.nl. 36 procent van de respondenten doet dit absoluut niet, omdat ze het moreel niet verantwoord vinden. 64 procent blijft schenken, met wisselende motieven.

Meerderheid blijft schenken aan aangeschoten gast

De vraag: ‘ik blijf schenken aan aangeschoten gasten’ beantwoordt 36 procent met ‘Absoluut niet. Moreel niet verantwoord.’ Van de respondenten zegt 39 procent wel te blijven schenken met als argument ‘dat is ieders eigen verantwoordelijkheid.’.

Omzet doet doorschenken

Omzet is voor 25 procent reden om door te blijven schenken aan aangeschoten gasten. Dit brengt het gezamenlijke percentage ondernemers dat blijft schenken aan aangeschoten bezoekers op 64 procent. In totaal brachten 110 mensen hun stem uit.

Vorige week was de Arnhemse discotheek The Level even wereldnieuws vanwege haar all-in arrangement. Jongens mochten zich daar voor €15 euro een avondje bezatten. Meisjes betaalden €12,50. Na alle ophef zag The Level af van haar plan.

Deze week zijn we nieuwsgierig naar uw mening over uw gemeente als handhaver van de Drank- en Horecawet.

Reageer op dit artikel