nieuws

Horecaondernemer stopt vanwege regels

Café

Horecaondernemer Dennis Blokdijk uit De Rijp in Noord-Holland heeft de deuren van zijn café Dam2 gesloten. Hij heeft genoeg van alle regels en wetten. De verhoging van de minimumleeftijd voor alcoholconsumptie van 16 naar 18 jaar is voor de ondernemer de spreekwoordelijke druppel.

Horecaondernemer stopt vanwege regels

Op 1 januari van 2014 werd de leeftijdsgrens voor het kopen en consumeren van alcohol verhoogd van 16 naar 18 jaar. Op dezelfde dag stond Blokdijk voor de allerlaatste keer achter zijn bar. Hij stopt ermee, na het zoveelste regeltje voor de horecabranche.

‘De koek is op’, zegt Blokdijk voor de camera van RTV NH. De ondernemer van Dam2 is doodmoe van alle regelgeving waar hij rekening mee moet houden. ‘Rookt een van mijn gasten? Maken ze niet te veel herrie? Is deze persoon oud genoeg? Hebben we alle benodigde diploma’s en papieren? Laat ons met rust!’

‘Ik snap echt als geen ander dat je je kinderen niet aan de drank moet willen helpen’, zegt de kastelein. ‘Ik heb zelf twee kinderen. Maar op een normale manier een biertje kunnen kopen, dat moet toch gewoon kunnen?’

Reageer op dit artikel