nieuws

Stapverbod dreigt voor 16- en 17-jarigen

Café

Cafés en discotheken weigeren sinds 1 januari jongeren onder de 18 jaar, zo meldt AD.nl. In het artikel stellen ondernemers dat ze onmogelijk kunnen voorkomen dat 16- en 17-jarigen alcohol nuttigen nu ze dat niet meer mogen en is het risico om ze binnen te laten daardoor te groot.

Stapverbod dreigt voor 16- en 17-jarigen

In een artikel schrijft AD.nl dat jongeren onder de 18 jaar sinds 1 januari worden geweigerd in kroegen en discotheken, omdat ondernemers bang zijn voor zware boetes en zelfs sluiting van hun gelegenheid.

Vanaf die dag geldt de nieuwe alcoholwet en mogen 16- en 17-jarigen geen alcohol meer drinken.

Alcohol

‘Het alcoholverbod voor jongeren tot 18 jaar dreigt zo uit te draaien op een stapverbod’, aldus AD.nl. In het artikel komen ondernemers aan het woord, die stellen dat ze onmogelijk kunnen voorkomen dat 16- en 17-jarigen in hun zaak alcohol nuttigen.

Formeel staat op de eerste overtreding een boete van €1360 en volgt sluiting na drie misstappen, aldus het artikel.

Koninklijke Horeca Nederland

AD.nl laat ook Joris Prinssen van Koninklijke Horeaca Nederland (KHN) aan het woord. Hij meldt dat de brancheorganisatie dergelijke signalen ontvangt, maar wil vooral benadrukken dat gelegenheden moeten blijven investeren in jongeren onder de 18.

Prinssen verwacht niet dat er direct hard wordt ingegrepen na overtredingen. Hij zegt in het artikel dat het voor iedereen nieuw is en dat het – daarom – tijd nodig heeft. De zorg van de ondernemers wordt door KHN echter wel begrepen.

Misset Horeca Connect

Hoe gaat u om met de nieuwe alcoholregels en wat zijn uw verwachtingen? Discussieer mee over dit onderwerp op ons nieuwe platform Misset Horeca Connect.

Reageer op dit artikel