nieuws

Vertrek Philip de Ridder bij Heineken: afscheid van beeldbepalende directeur

Café

Philip de Ridder vertrekt per 1 april bij Heineken en zal opgevolgd worden door de Fransman Pascal Gilet. De Ridder verlaat na ruim dertig jaar het bedrijf dat hij sinds 2006 leidde als algemeen directeur. ‘Philip is een beeldbepalend persoon geweest voor Heineken, maar hij vond ’t tijd voor een nieuw gezicht.

Vertrek Philip de Ridder bij Heineken: afscheid van beeldbepalende directeur

Het vertrek van De Ridder hing al een tijdje boven de markt, maar werd dinsdagochtend bevestigd. ‘Ik word in maart 58 jaar , ben nog gezond en wil graag de komende jaren hele andere dingen gaan doen. Ik ga eerst een beetje ‘onthaasten’ en weer wat bewuster genieten van de kleine dingen. Daarnaast verheug ik me ook op een poosje ‘ont-moeten’ , gewoon lekker zelf je dag in kunnen vullen en voor de rest laat ik de dingen gewoon op me af komen.’

Carrière

De Ridder begon in 1983 als management trainee bij Heineken. In 1993 werd hij directeur Far East in Singapore. In 1994 keerde hij terug naar Nederland om als horeca directeur aan de slag te gaan. In 2000 werd De Ridder benoemd tot algemeen directeur van Vrumona, het frisdrankbedrijf van Heineken in Nederland. In 2006 werd hij algemeen directeur van Heineken Nederland. De grootste innovatie waar De Ridder leiding aan heeft gegeven is de vervanging van de bruine fles in de nieuwe groene 30cl fles.

Media

Met name de laatste jaren is De Ridder veelvuldig in het nieuws geweest. In 2010 reageerde de Heineken-topman ontdaan op de dood van horecamagnaat Sjoerd Kooistra. In 2012 was hij veelvuldig in het nieuws over de biermarkt, biercontracten en om te waarschuwen voor alcoholgebruik onder jongeren.

Beeldbepalend

Heineken benadrukt dat het vertrek een bewuste keuze is van De Ridder zelf. Woordvoerder Hans Sjouke Kopal: ‘Acht jaar in deze functie is natuurlijk vrij lang en Philip vond dat het tijd was voor een nieuw gezicht. Van dertig jaar lang honderd uur per week, gaat hij per 1 april naar 0 uur.’ Heineken zonder De Ridder zal wennen zijn voor de buitenwacht. Kopal: ‘Philip is natuurlijk een beeldbepalend figuur. Hij was met enige regelmaat in de media te vinden en neemt nooit een blad voor de mond.
Opvolging
De Fransman Pascal Gilet (50) volgt De Ridder per 1 april 2014 op. Hij is momenteel als Managing Director West Europa verantwoordelijk voor Heineken’s bedrijven in België, Portugal, Zwitserland en Ierland en voor de West-Europese export en wereldwijde duty free-activiteiten.

Reageer op dit artikel