nieuws

Economen voorzien lichte groei horeca

Café

Economen van ING voorzien dat de horeca dit jaar en volgend jaar een lichte groei van 0,5 procent in het vooruitzicht heeft. Het financiële instituut publiceerde maandag een rapport waarin deze voorspelling vermeld is.

Economen voorzien lichte groei horeca

Met uitzondering van de overheid, de zorg en de detailhandel zullen alle sectoren in 2015 groei laten zien. Dat voorspellen economen van ING. Volgens de bank kan de horeca dit jaar en ook volgend jaar rekenen op een kleine plus van een half procent.

ING denkt dat de detailhandel in 2015 uitkomt op een nulgroei. Dit jaar zal de hoeveelheid verkochte goederen van winkeliers naar verwachting nog met 0,8 procent krimpen, als gevolg van de oplopende werkloosheid en lage koopbereidheid van consumenten.

Vorige maand voorspelde ABN Amro voor volgend jaar eveneens groei in de meeste sectoren van de Nederlandse economie.

Reageer op dit artikel