nieuws

Maastricht: alcoholleeftijd handhaven met carnaval

Café

De gemeente Maastricht is niet van plan met carnaval een oogje toe te knijpen waar het gaat om het alcoholverbod voor 16- en 17-jarigen. De gemeente waarschuwt dat tegen alcoholgebruik door deze jongeren zal worden opgetreden. Ook tijdens de carnavalsfeesten.

Maastricht: alcoholleeftijd handhaven met carnaval

Sinds 1 januari is het voor horecaondernemers en supermarkten verboden alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Een woordvoerder van de gemeente Maastricht zei dat de doelgroep eerst een waarschuwing krijgt. ‘Maar als een café vol zit met 16-jarigen die zich daar bezatten wordt er ingegrepen’, zei de woordvoerder. ‘Dan gaan de jeugdigen, maar ook de kroegbaas op de bon.’

De jeugd krijgt bij overtreding een boete van 90 euro (16 en 17 jarigen, tussen de 12 en 16 krijgen ze 45 euro boete. De horecaondernemer krijgt een boete van 1360 euro voor bedrijven met minder dan vijftig werknemers en voor bedrijven met meer dan vijftig werknemers kan de boete oplopen tot €2720 voor het schenken van alcohol aan minderjarige gasten.

Reageer op dit artikel