nieuws

Plan voor kattencafé in Amsterdam-Noord

Café

In Japan, Engeland en de Verenigde Staten enorm populair en als het aan Lenny Popelier ligt, straks ook in – in Amsterdam – Nederland: een kattencafé. Vooralsnog gaat het om een idee, want eerst is geld nodig en daarna ook nog een pand.

Plan voor kattencafé in Amsterdam-Noord

Een café vol kroegtijgers, dat is wat Lenny Popelier voor ogen heeft met haar plan voor een kattencafé in Amsterdam-Noord. Het Parool schrijft over de gelegenheid die ‘Kopjes’ moet gaan heten en waar gasten kunnen knuffelen met de talloze katten die er wonen.

Spelen, knuffelen en relaxen

Een Amsterdamse versie van een concept dat in Japan, Engeland en de Verenigde Staten al mateloos populair is, aldus het artikel. In het café kunnen de gasten spelen, knuffelen en relaxen met de aanwezige katten.

Tokio

Het Parool schrijft dat Popelier het idee heeft opgedaan in Tokio, waar ze een soortgelijk café bezocht. Ook in Londen is het idee populair.

Crowdfunding

De initiatiefnemer heeft de ambitie het café in september te openen. Via crowdfunding hoopt ze €30.000 binnen te halen, het bedrag dat volgens Het Parool nodig is.

Bovendien is ze op zoek naar een pand in Amsterdam-Noord.

Reageer op dit artikel