nieuws

Week van het Nederlandse Bier weer van start

Café

Met het aanslaan van een vaatje Brand Up, gaf de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen het startsein van de Week van Het Nederlandse Bier. De aftrap was in de Grote Kerk in Den Haag waar 37 Nederlandse brouwers zich presenteerden.

Week van het Nederlandse Bier weer van start

Het is dit jaar de derde keer dat De Week van Het Nederlandse Bier wordt gehouden. En nadat de organisatie vorig jaar was uitgeweken naar Het Spui in Den Haag, was dit jaar, net als in 2012 De Grote Kerk in de hofstad weer het decor. De Opening is het begin van een ruime week (15 tot en met 25 mei) aan activiteiten, waarbij bierliefhebbers kennis kunnen maken met de veelzijdigheid van Nederlands bier en de sector.

Bevlogenheid

Voorzitter van de Week, Henri Reuchlin is enthousiast over alles dat op stapel staat de komende dagen. ‘Er zijn proeverijen, bierwandelingen, speciale bier&spijsdiners, festivals en Nederlandse Brouwerijdagen door het hele land. Ik vind het mooi om de bevlogenheid te zien waarmee brouwers, horeca ondernemers, retailers en vele anderen samenwerken om het Nederlandse bier in de breedste zin te promoten.’

Nuchter over bier

Tijdens de opening van de week werd ook de website Nuchter Over Bier gelanceerd. De site behandelt vragen als; ‘Wat betekent matige alcoholconsumptie?’ en ‘Is dat hetzelfde als verantwoord drinken?’ Ook is er aandacht voor de werking van bier in het lichaam en de gezondheidseffecten van bier. Speciaal voor ouders en opvoeders, heeft opvoeddeskundige Marina van der Wal, een hoofdstuk opgesteld over alcoholconsumptie onder jongeren. Hoe zorg je dat je kind ook na zijn achttiende verjaardag verantwoord met alcohol blijft omgaan?

Reageer op dit artikel