nieuws

Cafés Amsterdam tijdens WK uur langer open

Café

Cafés in Amsterdam mogen tijdens wedstrijden van het Nederlands elftal tijdens het WK voetbal een uur langer open zijn. Op die manier hebben fans na afloop wat langer de tijd een drankje te drinken en na te praten, liet burgemeester Eberhard van der Laan weten.

Cafés Amsterdam tijdens WK uur langer open

‘We willen het faciliteren dat mensen nog even kunnen genieten’, zei Van der Laan. Gedurende het hele WK mogen horecaondernemers tijdens de voetbalwedstrijden een televisie op het terras plaatsen, mits deze gericht is op het café en niet op de straat.

De poulewedstrijden van Oranje zullen ook op een groot scherm op het Museumplein te zien zijn. Als Nederland de achtste finale haalt, is dat duel eveneens op het plein te zien. De wedstrijden daarna beginnen volgens de burgemeester te laat, waardoor er te veel overlast zou ontstaan voor bewoners op het Museumplein.

Mocht Oranje het verder schoppen tijdens het WK, dan bekijkt de gemeente of er bijvoorbeeld in het Olympisch Stadion of bij de Amsterdam ArenA een groot scherm kan komen.

Als er te veel mensen afkomen op de wedstrijden op het Museumplein, wil de gemeente kaartverkoop invoeren. Op het plein is ruimte voor zo’n 40.000 tot 60.000 fans. Tijdens het WK in 2010 barstte het Museumplein uit zijn voegen, toen de finalewedstrijd zo’n 180.000 mensen trok.

Na de poulewedstrijden worden ook elders in de stad schermen toegestaan, met uitzondering van het Leidseplein en het Rembrandtplein. Ondernemers moeten daarvoor een vergunning aanvragen. Deze evenementen moeten gratis toegankelijk zijn en er moet voldoende gratis drinkwater zijn.

Misset Horeca kiest dit jaar weer het Leukste Oranje Café van Nederland.

Reageer op dit artikel