nieuws

Uitgaven in café in tien jaar niet zo laag

Café

Het is lang geleden dat cafébezoekers zo weinig uitgaven als in de maand mei van dit jaar. Uit cijfers van het Bedrijfschap Horeca & Catering blijkt dat gemiddeld 9,20 euro per persoon werd afgerekend. De afgelopen tien jaar lag dit bedrag nooit lager dan 10 euro.

Uitgaven in café in tien jaar niet zo laag

In mei besteedde de cafébezoeker gemiddeld 9,20 euro, 25 procent minder dan in dezelfde maand een jaar eerder, zo meldt de Telegraaf op basis van de maandelijkse gegevens van het Bedrijfschap Horeca & Catering.

Een zuinigheid die volgens het dagblad historisch mag worden genoemd, want in de afgelopen tien jaar kwamen de bestedingen nooit uit onder de 10 euro per persoon. ‘Zelfs in de traditioneel slechte januarimaanden brachten individuele gasten steevast meer geld in kas.’

In de eerste vier weken van 2012 betaalde de doorsnee bezoeker zelfs nog 12,40 euro, in 2005 lag dit bedrag zelfs 40 cent hoger.

Koninklijke Horeca Nederland laat de Telegraaf weten niet verbaasd te zijn over de resultaten. Woordvoerder Joris Prinsen daarover: ‘Vanuit de drankenbranche horen we al lang talrijke zorgelijke verhalen. De cijfers van het bedrijfschap bevestigen dit nu.’

Reageer op dit artikel