nieuws

Koffie Top 100-jurylid Joost Leopold licht winnaars toe

Café

Op nummer één en twee in de Koffie Top 100 staan dit jaar Coffeelicious en Black&Bloom. ‘Er waren veel meningsverschillen over welke van de twee zaken moest gaan winnen’, aldus jurylid Joost Leopold. ‘Coffeelicious heeft hun zaak goed voor elkaar en dat straalt rust en geordendheid uit, maar bij Black&Bloom serveren ze weer geweldige kwaliteitskoffie. We hadden ze beide willen laten winnen.

Koffie Top 100-jurylid Joost Leopold licht winnaars toe

Er is dit jaar weer een nieuwe Koffie Top 100. De vakjury heeft geprobeerd een representatieve top vijf samen te stellen. Joost Leopold en zijn collega’s Jeroen Veldkamp, Ronald Huiskamp, Bart Deprez, Radboud Bergevoet en Demian van der Reijden waren het niet altijd eens. Eerstgenoemde blikt terug op de Koffie Top 100 en de voorbereiding.

Jureren is een spel
‘De beoordeling en het kiezen van de winnaars is altijd een heel leuk proces. Het is een spel tussen de voorkeuren van jezelf en de rest van de jury. Aan ons de taak een representatieve top vijf te vinden. Ik denk dat we dit jaar een mooie afspiegeling van de top 100 hebben. Zowel een kleinschalige zaak die heel precies naar koffie kijkt als een massa-zaak.’

De beoordeling
‘Naast de koffie, ambiance en service hebben we extra gelet op hygiëne en de plek die de koffie heeft in de zaak’, geeft Leopold aan. ‘Het gevecht om de eerste prijs ging tussen een zaak met geweldige kwaliteitskoffie en een goed geregelde zaak die rust en orde uitstraalt. We hadden ze graag beide willen laten winnen. Het ging niet om die ene cappuccino, maar het totaalplaatje.

Favoriete koffie
‘Mijn nieuwe favoriete koffie is zeker de coldbrew. Ik vind het erg leuk om te experimenteren en slow coffee is interessant. Persoonlijk houd ik erg van slow coffee in combinatie frisdranken.’

Reageer op dit artikel