nieuws

Haarlemse horeca in actie voor Serious Request

Café

Haarlemse horecaondernemingen gaan, in het kader van de komende Serious Request, Serious Wine verkopen tijdens lunch en diner. De actie is een initiatief van sommelier Laura Lemmers en wijnimporteur Dinand van Teteringen. Per verkochte fles gaat €3 naar Serious Request. Het Glazen Huis van de 3FM-actie komt dit jaar in Haarlem te staan.

Haarlemse horeca in actie voor Serious Request

Het initiatief van Laura Lemmers van Spaarne66 en Dinand van Teteringen van Aventura Wines vond direct gehoor bij vele horecagelegenheden in Haarlem. Lemmers, sommelier bij Spaarne66, nummer twee van de Terras Top 100 2014, zegt blij te zijn met de vele positieve reacties. ‘Iedereen wil meedoen. Dit is de Haarlemse horeca op z’n best. We werken samen om iets goeds te doen.’

Wijn voor goede doel

Gasten kunnen tijdens lunch of diner een fles of een glas Serious Wine bestellen. In de aangesloten horecagelegenheden kunnen ze daar specifiek naar vragen, om zo de actie ondersteunen. Per verkochte fles gaat €3 naar het goede doel van Serious Request. Dit jaar komt het ingezamelde geld ten goede aan meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in conflictgebieden.

Serious wines

De wijnen die zijn uitgekozen voor deze Serious Request-actie zijn Serious Red, een kruidige blend van Shiraz en Mouverdre uit Zuid-Afrika, en Serious White, een frisse wijn met zuivere afdronk van tropisch fruit, gemaakt van de Chardonnay en Pinot Grigio-druiven.

Serious Request

Serious Request is een jaarlijks terugkerend initiatief van radiozender 3FM. Drie dj’s sluiten zich een week lang op in een glazen huis om geld in te zamelen voor een project van Het Rode Kruis. Deze elfde editie komt het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem, van 18 tot en met 24 december.

Meedoen

Restaurants en cafés die zich nog niet hebben aangemeld, maar wel mee willen doen, kunnen contact opnemen via info@seriouswine.nl. De actie is van start gegaan op 1 november en loopt door tot en met 24 december.

Reageer op dit artikel