nieuws

Lintje voor John Halmans na 45 jaar Gulpener

Café

Directeur John Halmans van bierbrouwerij Gulpener heeft op 19 december, na 45 jaar dienst, afscheid genomen. Bij zijn vertrek werd hij koninklijk onderscheiden.

Lintje voor John Halmans na 45 jaar Gulpener

Na diverse andere functies vervuld te hebben bij het familiebedrijf, werd hij in 2002 benoemd tot adjunct-directeur en in 2003 directeur. Sindsdien heeft hij de brouwerij op zijn eigen bevlogen wijze geleid en Gulpener een prominente duurzame plek in het Nederlandse bierlandschap gegeven.

Kracht
Ter gelegenheid van het afscheid van John Halmans en het aantreden van Jan-Paul Rutten als nieuwe directeur van de Gulpener Bierbrouwerij werd er een mini symposium georganiseerd. Daar spraken Paul Dirken (voorzitter van Gulpeners raad van commissarissen) en Hans Steenbergen (hoofdredacteur Food Inspiration Magazine en trendwatcher food). Steenbergen inspireerde de gasten over de toekomstvisie op de duurzame voedingsindustrie. Daarna gaf Theo Bovens, gouverneur van de provincie Limburg, zijn visie over de kracht van het familiebedrijf in Limburg.

Koninklijke onderscheiding
Halmans is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege persoonlijke bijzondere verdiensten als directeur en nevenfuncties in het verlengde hiervan. Vanaf 1999 heeft hij zich sterk gemaakt voor het ontwikkelen van een totaal geïntegreerd en consistent doorgevoerd MVO-beleid in de brouwerij. Gulpener behoort tot één van de eerste MKB-bedrijven in Nederland die bewust gekozen hebben voor duurzaamheid.

Reageer op dit artikel