nieuws

Van Rijn: ook geen e-sigaret onder de 18

Café

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) scherpt na alcoholregels en rookregels ook de regels aan voor de e-sigaret. Net als bij de verkoop van alcohol en gewone sigaretten wordt 18 jaar ook de minimumleeftijd om een e-sigaret te mogen kopen, dus ook voor de elektronische sigaret zonder nicotine.

Van Rijn: ook geen e-sigaret onder de 18

Ook komen er strengere eisen voor de ingrediënten die in de e-sigaret kunnen. De regels gelden voor alle elektronische sigaretten, met en zonder nicotine. Van Rijn schrijft maandag 23 maart aan de Tweede Kamer dat hij de minimumleeftijd zo snel mogelijk wil invoeren. De bewindsman beloofde de Kamer al dat hij met een leeftijdsgrens zou komen voor e-sigaretten mét nicotine. Nu wil Van Rijn die leeftijdsgrens voor alle e-sigaretten.

Schadelijk

Onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) geeft aan dat de e-sigaret schadelijker is dan eerder werd aangenomen. ‘Tabak roken is weliswaar veel schadelijker, maar we moeten er alles aan doen om jongeren te weerhouden van roken. Des te groter de kans dat ze er nooit aan beginnen’, vindt de staatssecretaris.

Onveilige producten wil Van Rijn van de markt kunnen weren. Daarom wil hij dat producenten heel duidelijk gaan aangeven welke vloeistoffen in welke verdampers zijn te gebruiken, zonder dat daarbij schadelijke stoffen vrijkomen.

Reageer op dit artikel