nieuws

Kattencafé nu ook in Nederland

Café

Nog voor de opening staan kattenliefhebbers te popelen om een bezoek te brengen aan het eerste kattencafé van Nederland. Volgens initiatiefneemster Lenny Popelier zijn er al zeshonderd reserveringen voor café Kopjes, dat woensdag 22 april de deuren opent aan de Marco Polostraat in Amsterdam-West.

Kattencafé nu ook in Nederland

Popelier, met kattenblouse, kattentatoeage en thuis twee katten, begon het kattencafé na een bezoek aan Tokio. In Japan wemelt het van dit soort cafés. Inmiddels is de trend overgewaaid naar het westen en zijn ook in steden als Londen en Parijs kattencafés geopend.

In het café in Amsterdam is plek voor maximaal twintig mensen die na het betalen van 3 euro entree zeven (ontvlooide en ontwormde) poezen en katers mogen aaien. Oppakken en voeren mag niet. Het café is ingericht als een walhalla voor katten, met krabpalen, manden, speeltjes en stoelen met kussens. De kattenbak staat achter een muur. Er hangen kattenschilderijen, er staan kattenbeeldjes en bezoekers kunnen boeken over katten lezen.

Reageer op dit artikel