nieuws

KLM bezorgt wijn via SpecialBite

Café

KLM en SpecialBite gaan samenwerken voor de verkoop van wijn. De wereldwijnen die KLM schenkt in de World Business Class worden via de nieuwe wijnshop van KLM en SpecialBite nu ook thuisbezorgd.

KLM bezorgt wijn via SpecialBite
(foto website KLM)

KLM serveert al jaren in de World Business Class menu’s die zijn ontwikkeld door topchefs als Sergio Herman, Richard Ekkebus, Mario Ridder en Jonnie Boer. De wijnen die in de World Business Class worden geschonken, worden met zorg uitgekozen door topsommeliers.

Door samen te werken met restaurantgids SpecialBite kunnen passagiers en andere wijnliefhebbers thuis genieten van dezelfde speciaal geselecteerde wijnen. ‘Dit is het begin van een unieke samenwerking van KLM en SpecialBite,’ aldus een persverklaring.

Deze maand worden onder meer de wijnen Brazin – California (USA), Aaldering – Stellenbosch (Zuid-Afrika) en Villebois – Loire (Frankrijk) aangeboden. De twee laatstgenoemde wijnen zijn van een Nederlandse producent. Ook de Nicolas Feuillatte – Champagne Brut Réserve is verkrijgbaar voor 35,95 euro per fles.

Cabinepersoneel wordt recensent

De samenwerking tussen de luchtvaartmaatschappij en SpecialBite is uitgebreider dan alleen de wijnshop. Zo gaan ongeveer twintig leden van het cabinepersoneel op vrijwillige basis overal ter wereld op zoek naar speciale restaurants en goede bars. De ervaringen hierover worden op papier gezet voor SpecialBite.

Reageer op dit artikel