nieuws

Celstraf geëist tegen Franse kroegbaas die 56 shotjes schonk aan gast

Café

Tegen een Franse kroegbaas die in oktober een gast 56 shotjes sterke drank schonk in minder dan twee uur tijd, is een voorwaardelijke celstraf van een half jaar geëist. Ook zou hij een boete van 1500 euro moeten betalen en zou hij vijf jaar lang zijn beroep niet mogen uitoefenen.

Celstraf geëist tegen Franse kroegbaas die 56 shotjes schonk aan gast

Dit wordt gemeld door de regionale krant La Montagne, aldus AD. De rechtbank doet op 27 mei uitspraak. De kroegbaas wordt beschuldigd van dood door schuld. Hij stond voor de rechter in Clermont-Ferrand. In de kroeg The Starter in die stad hing een bordje: ‘record shotjes drinken op één avond: 55’.

Een 57-jarige man verbrak op 24 oktober dat record en overleed daardoor. De officier van justitie houdt de barman en eigenaar van de kroeg daarvoor verantwoordelijk. Wat tegen de kastelein spreekt, is dat hij de man, die al veertien shotjes op had, er in één minuut tijd liefst dertig voerde. Daarna zei hij: ‘nu nog twaalf.’

De recordhouder kreeg thuis een hartstilstand. Zijn dochter heeft tegen de kroegbaas aangifte gedaan, omdat die haar vader zou hebben aangemoedigd.

Reageer op dit artikel